ОБАВЕШТЕЊЕ НАВИЈАЧА ПАРТИЗАНА

Од grobari-jug

Прошло је 5 месеци од утакмице са Манчестер Јунајтедом. Утакмице после које су се десиле промене на трибини. Неке групе, или боље рећи појединци, незадовољни тиме што им више није дозвољено од стране осталих група, да сами одлучују о судбини Гробарства не поштујући мишљења других екипа, напустили су трибину и повукли своје и још неке групе. Веровали су да њиховим повлачењем трибина неће опстати ни месец дана, јер како су причали, нико други осим њих није способан да је води. Све се то дешава у јеку поделе, друге у последњој деценији Гробара, где смо у том тренутку имали поред матичне трибине још 2 копа на истоку.
Већ после прве утакмице након Манчестера, која се играла против Спартака на нашем стадиону, гореле су друштвене мреже. Сплићански ботови појачани и овим „незадовољнима“ који су напустили трибину, ударају свим силама преко интернета по истој. Још кад се на то дода и још једна катастрофа која нас је задесила, мислимо на Кићу, ботови уз наручене новинске чланке крећу у још јаче секташење и пребацују то на Југ, иако знамо сви да то нема везе са животом. Југ се тада сусрео са вероватно највећом медијском пропагандом у историји навијачког света. Групе које су у том тренутку остале на Југу збиле су редове, договорили даље деловање и одредили јасна правила која су мало по мало како је време одмицало почеле и да примењују. У јеку најјачег саботирања од стране домаћих издајника, испраћени су за свега месец-два дана и фудбал и кошарка, што код куће што на страни (Венеција и Лимож) као и Евро-гостовање у фудбалу – Холандија.
Ту смо већ полако почели да добијамо назнаке озбиљне организације. Почеле су да се враћају групе које неко време нису долазиле.
Алкатразу је после оног срамотног изласка са трибине на полувремену, забрањен улазак на стадион заувек. Сплићани угашени. После тога могли смо сву нашу енергију да посветимо само Југу.
Наставили смо да радимо пуном паром иако је наш рад све време био опструисан причом већ поменутих ботова о некаквим могућим нападима „незадовољних“ и протераних и сукобима које су имале за циљ да заплаше људе који су имали намеру да дођу на Југ. Та иста прича вртела се и пред последњи дерби.
Када нападнеш са сплићанима на дербију лако је после манипулисати масом и нормално је размишљање људи да не желе да долазе јер се плаше сукоба. Није било ни покушаја а камоли напада, нити ће их бити. То су само приче рекли смо већ са каквим циљем.
Крцата Арена, Пионир, испраћена гостовања у Тренту и Болоњи, боримо се за ватерполо клуб, на дербију смо имали пун Југ…
Данас се на Југу не брани ништа што је исправно. Скандира се Ивану Перовићу што је до скоро било незамисливо, због групе која је више од 10 година терорисала Југ и Гробаре. Дошли су до тог стадијума да су се поделили између себе и на крају су угашени. Нема више мрштења, пребијања без разлога, коришћења људи да се на њихова имена отварају фирме, дижу кредити и после гасе, а момци остају у дуговима до гуше. Нема више да кад момак из IRR каже људи ево га циган на трибини, а „probably strongest group on the Balkan“ га пребије и објасни му да им је он сад брат…
Канцер је одстрањен и неће се више враћати.
Причамо са Гробарима по Србији и шире и знамо да се доста људи који су из ових или оних разлога припадали другим фракцијама плаше да дођу на матичну трибину да не би добили батине. Браћо, морате да схватите да тога више нема!!!
Зна се коме је забрањен улазак на Југ и стадион уопште, сви остали сте добродошли, нема разлога за страх.
Нека правила постоје и морају да се поштују, то је једино што се тражи.
Доста се уложило и у трибину, за ових 5 месеци успели смо да урадимо нешто што ће нам бити од помоћи, што неки нису урадили ни за 5 година.
И још једном желимо да се захвалимо свим навијачима Партизана који су и поред огромне пропаганде и лажи које су ударале нашу трибину, стајали са нама раме уз раме, да ли неко пре или касније није ни битно. Мислимо на сваког човека који је био са нама од Спартака 2019. или је дошао до Спартака у марту 2020. Радимо свакодневно на напретку и подизању трибине. Мало ће нас успорити ова ситуација која је захватила скоро цео свет, али ћемо сигурно доћи до зацртаних циљева, а то је јака и сложна трибина, сложни Гробари.

ПОРУКА ЗА СВЕ НАВИЈАЧЕ ПАРТИЗАНА!
НИСМО ВАМ НЕПРИЈАТЕЉИ, НЕ ЖЕЛИМО ВАМ ЗЛО. НЕЋЕМО НИКОГА ТЕРАТИ ДА ИДЕ НА ЈУГ АЛИ НЕЋЕМО НИ ДОЗВОЛИТИ ДА ПОСТОЈЕ НАВИЈАЧКИ КОПОВИ НА ДРУГИМ ТРИБИНАМА НАШЕГ СТАДИОНА.
ПОЗИВАМО СВАКОГ КО БАРЕМ МАЛО РАЗМИШЉА СВОЈОМ ГЛАВОМ ДА ДОЂЕ САМО НА ЈЕДНУ УТАКМИЦУ НА ЈУГ, СТАНЕ СА СТРАНЕ И ПОГЛЕДА ШТА СЕ РАДИ. СИГУРНО СМО ДА ЋЕТЕ ПОСЛЕ ТОГА ПРОМЕНИТИ МИШЉЕЊЕ О НАМА.
Држите се браћо, чувајте се овог вируса, помозите коме можете ако сте у могућности и не наседајте више на лажне приче које круже и надамо се да се видимо што пре!

Јужна Трибина

Остави коментар