Јужни Фронт- 21 година

Од grobari-jug
Навијачи Београдског Партизана су још 80-тих година на матичној Јужној трибини имали заставу под именом ФРОНТ. Чувена застава са зелено – црним пругама и белим латиничним словима. Увелико у тада Гробари тој екипи и додавали епитет Јужни – Фронт!!
3.10.1999.године је настала Идеја  која живи и дан данас. Основан је ЈУЖНИ ФРОНТ који су тада чиниле ударне млађе хулиганске екипе Гробара. Како су године пролазиле тако се и број екипа мењао али основна идеја Фронта и даље живи, другарство, чиста емоција љубави према вољеном клубу се никада није и неће променити. Застава Фронта је осим својих првих пар година „стажирања“ на северној и истичној трибини стадиона ЈНА једна од окосница Јужне трибине. Нјегова идеја се проширила на велике Црно-беле градове, Фронтове градове, који држе кључеве у својим рукама и постали ударне песнице Фронта.

Тај исти Фронт је створио чувену терасицу хале Пионир, тај исти Фронт је са Партизаном ишао на крај света, тај исти Фронт је први био у Загребу, први  оверио Сарајево, Тузлу.. и он и даље стоји на Фронту и даље одбија ордење…
 
Јужни Фронт је пре пар дана прославио свој 21. рођендан са преко 300 својих Фронтоваца уз целодневно дружење, цирку, димове и бакљаду.. Дошли су маторци који годинама нису били на свом Југу, присетили се дивних гостовања, дружења, пораза и сви на крају из срца певали Ми ћемо увек бити уз тебе!!!  Сама бројка преко 300 људи говори да Идеја јож увек живи, да наша фирма и даље расте, да су стасале нове генерације, екипе,другари, браћа који чине ФРОНТОВУ БАНДУ…

Овом приликом хтели би смо у име ФРОНТА да се захвалимо ЈУЖНОЈ ТРИБИНИ на указаној части и додељеној плакети а све људе да позовемо да дођу и буду део новог таласа Гробара, да заиграмо тај Танго смрти као некада пре, да сви сложно и заједно будемо део Јужне Трибине!

Остави коментар