АНТИ СПЛИЋАНИ

Од grobari-jug

Данас 13.12.2020. се навршава тачно три године од срамног напада на Југ, организован од стране домаћих издајника, углавном отпадника, чланова група Алкатраза и Јанг Бојса, великих вођа коцкара и старлета, потпомогнутих сплићанима и циганима. Тајминг напада у исто време када се на северу правила бакљада. Паметном довољно. Наравно, велике вође нису биле у центру окршаја, него су изманипулисали гомилу клинаца да воде њихову борбу. Коцкар је неуспели покушај посматрао са запада, старлета је побегла преко атлетске стазе, а неки су и скакали са терасе Југа у такси. Дебакл који су доживели тог дана зачињен је сазнањем да су у том нападу учествовали и неке усташе из Сплита. 

Без обзира на све, јер ти људи немају осећаја за срамоту, наставили су да секташе Гробаре по Србији и шире, избегавајући одговор на питање ко је довео Сплићане? Угашени су на утакмици Партизан-Астана 12.12.2019. године, ни целе две године нису постојали. За време тог постојања, ова фракција је гробарству нанела много минуса, како новим безуспешним покушајима напада на екипе са Југа, тако и бежањем од других навијачких група. 

Јако је битно да се ови датуми запамте, јер поред лоших, они представљају прекретницу ка добрим стварима које се дешавају данас. Лоше су, свакако да је група Алкатраз поред свих недела која су чинили за време своје владавине, у аманет новим генерацијама оставила још једну срамоту која ће Гробаре пратити заувек. То је напад на матичну трибину и довођење Сплићана. Исто се може рећи и за Јанг Бојсе. Оно што је добро, јесте да се упоредо са гашењем сплићана, гаси  и целокупни Алкатраз који је био присутан и на Југу и на истоку код сплићана, као и Јанг Бојси. Две групе које су биле рак рана ове трибине 20 година су послате на сметлиште историје, заједно са својим неделима које су само штетиле Гробарству. Оно што разликује завршетак ове поделе од свих осталих, је та да није било никаквих компромиса. 

Знало се од почетка који људи и које групе више никад неће моћи да приђу стадиону и то је испуњено. Данас, нажалост, ситуација је таква да због више силе југ не може да покаже свој пун потенцијал, али добар део се видео пролетос у Сурдулици, Новом Саду, на дербију, у Арени… 

Све групе су на Југу, али непријатеља увек има, зато је борба непрестана. Чекамо и надамо се да ћемо на пролеће стајати на Југу раме уз раме!

Остави коментар

4 Коментарa

Вуковар 14 децембра, 2020 - 7:21 am

Јужна Трибина!

Одговори
Marko Nikolic 14 децембра, 2020 - 12:58 am

Svaka je na mestu sto se kaze. Jos da krenu tekme pa da svi vide sta se radilo sve ovo vreme

Одговори
Југ, југ, але! 13 децембра, 2020 - 8:45 pm

ЈУЖНА ТРИБИНА ТРН У ОКУ СВИМА!!!

Одговори
Krle 14 децембра, 2020 - 9:34 am

Poštovana braćo, da li možete da napišete neki text i objasnite Grobarima zašto nije bilo organizovano navijanje na F4 pre deset godina. Bilo je raznih prica, ali nekako se ostalo nedoreceno, a mislim da je naneta velika steta klubu jer sa navijacima bi bili mnogo jaci.
Pozdrav i puna podrska u radu!

Одговори